Цветовете играят ключова роля в интериорния дизайн, като имат способността да създават настроение, да подчертават стил и да влияят на визуалното възприятие на пространството. В статията ще разгледаме различните цветови палитри и начините, по които те могат да бъдат използвани за създаване на желаната атмосфера в дома.

1. Неутрални цветове: Безспорно, неутралните цветове като бяло, сиво и бежово са популярни избори в интериорния дизайн. Те придават усещане за простор, светлина и чистота в пространството. Неутралните цветове са универсални и могат да бъдат комбинирани с почти всички други цветови нюанси.

2. Пастелни цветове: Пастелните цветове като бледо розово, меко мента и светло синьо придават нежност и деликатност на интериора. Те са идеален избор за спалнята, детската стая или други пространства, където се търси усещане за спокойствие и релаксация.

3. Живи и наситени цветове: Ако искате да добавите жизненост и енергия в интериора, може да изберете живи и наситени цветове като червено, жълто или оранжево. Тези цветове са стимулиращи и могат да се използват за акцентни стени, мебели или декоративни елементи.

4. Комбинация от цветове: Играта с комбинации от различни цветове може да създаде уникален и индивидуален стил в интериора. Можете да изберете аналогични цветове (например синьо и зелено) за спокойна и хармонична атмосфера, или да се заложите на контрастни цветове (например черно и бяло).